Kies een sport die bij je past!

Als kind kan het zijn dat je bent gaan sporten bij de club waar je broer of zus ook al aan het sporten waren. Simpelweg omdat het gemakkelijk was voor je ouders. Misschien heb je als kind geluk en vind je de sport waar je bij terecht bent gekomen fantastisch. Het kan ook zo zijn dat je er geen plezier in hebt en er dus waarschijnlijk weer snel mee zal stoppen. Als je ouder wordt, kan je zelf een nieuwe sport kiezen.

Keuzes

Natuurlijk ligt het er hierbij ook weer aan hoe oud je bent. Bij kinderen zie je vaak dat ze naar een sport gaan waar al kinderen naar toe gaan die ze kennen. Denk bijvoorbeeld aan klasgenootjes of kinderen uit de buurt. Naarmate je ouder wordt, worden er andere dingen belangrijk.

Volwassen, en nu?

Waar je eerder niet echt vraagtekens hebt gezet bij de sport die je hebt gedaan, vraag je je als volwassene misschien af of je nog op de juiste plek zit of dat je een nieuwe sport moet kiezen. Het is dan belangrijk om te bedenken waarom je gaat sporten. Sport je vooral om de gezelligheid? Dan is het misschien leuk om een teamsport uit te proberen. Het sociale karakter is bij teamsporten vaak heel belangrijk.

Hardlopen sport
Het is ook mogelijk om een individuele sport te gaan beoefenen, zoals hardlopen

Het kan ook zijn dat je eigenlijk niet echt tijd hebt om te sporten maar het wel belangrijk vindt om genoeg te bewegen. Het kan dan zijn dat je kiest voor een meer individuele sport als hardlopen. Dat je kan je op je eigen tijden en voorwaarden doen. Je kan zo lang en zo kort gaan als je wilt.

Het is dus belangrijk om te bedenken wat jouw doel is van het sporten en hoeveel tijd je er aan wilt besteden. Daarnaast is het belangrijk dat je plezier hebt tijdens het sporten want dan houd je het langer vol. Bij sporten in clubverband heb je meestal de mogelijkheid om een paar keer mee te trainen voor je lid wordt. Op die manier kan je het een en ander uit proberen en erachter komen wat je echt leuk vindt!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.