Herstel na een knieoperatie – wat moet je weten?

Als je net een knieoperatie hebt gehad, wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk weer op de been zijn. Uiteindelijk gaat het om de fysiotherapie- en revalidatietrajecten die je na de operatie doorloopt om ervoor te zorgen dat je knie weer sterk wordt. Maar voordat je daaraan begint, is het belangrijk om te weten wat er allemaal bij komt kijken als je herstelt van een knieoperatie. In deze blog gaan we in op de zaken waarmee je rekening moet houden als je wil Revalideren met een nieuwe knie

Hoe lang duurt mijn herstelperiode? 

Hoe lang het herstellen na een knieoperatie precies duurt, verschilt per persoon. Het hangt af van de aard van de operatie en andere factoren als leeftijd en gewicht. Bovendien kunnen complicaties optreden inclusief infecties of eerdere schade aan het gebied rondom de knie die genezen moet worden voordat het herstel kan beginnen. Vaak duurt het 6 tot 12 weken voordat de postoperatiemobilisering begint, maar er zijn ook patiënten die minder tijd nodig hebben of langer dan 12 weken nodig hebben voor hun volledig herstel. 

Wanneer kan ik beginnen met fysiotherapie? 

Vaak is fysiotherapie essentieel als je wil Revalideren met een nieuwe knie, nadat uw arts uw toestemming daarvoor geeft – meestal binnen 4-6 weken na uw operatie. Fysiotherapieverslagen helpen bij het verminderen van pijn, zwelling en stijfheid rondom de kniegewrichten en bieden patiënten oefeningstechnieken die hun bewegingsmogelijkheden verbeteren en spierkracht opbouwen in hun onderbeen. Deze technische vaardigheden helpen patiënten om moeilijke taken te doormaken zoals wandelende trappengang, balansoefening, evenwichtsverandering en meer. 

Met behulp van regelmatige fysiotherapiesessies kunnen patiënten met succes herstellen na hun knielprocedure. Hoewel elke patiënt anders is, is het normaal dat iemand 6 tot 12 weken nodig heeft om volledig te herstellen van een knielprocedure met behulp van oefening technologische activiteit die helpt bij het verminderen van pijn en stijfheid rondom de kniegewrichten terwijl spierkracht opgebouwd wordt in hun onderbeen. We hopen dat dit blog u helpt bij uw tocht naar volle genezing!

Bron: Vief leven

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.