De 4 redenen om vandaag nog een massage te ondergaan

Een massage is geschikt voor vrijwel iedereen, aangezien massages een ontspannend effect uit kan oefenen op zowel je lichaam als je geest. Er zijn echter meerdere redenen te noemen waarom massages voordelig kunnen zijn. Overweeg jij om een afspraak te maken? Lees de onderstaande tekst dan goed door en meer wilt weten over de redenen om vandaag nog een massage te nemen.

Voor wie zijn massages geschikt?

Een massage is voor vrijwel iedereen geschikt die last heeft van bepaalde lichamelijke klachten. Maar ook personen die fysieke en emotionele klachten hebben kunnen zich beter in hun vel voelen na een massage. Goede massages zijn voornamelijk geschikt voor personen met stressklachten of migraine. Maar ook als je problemen hebt met je spijsvertering, als je lijdt aan slapeloosheid, fibromyalgie, rug-, nek-, en schouderklachten, moedeloosheid of lichte overspannenheid.

Reden 1: ontspanning

Heb je een lange en zware werkdag achter de rug, dan is een ontspanningsmassage een verstandig idee. Je kunt hierbij kiezen uit de Zweedse variant, ook wel de ontspanningsmassage genoemd. Waarbij gebruik wordt gemaakt van (nek/voet/rug) kussens. Naast de ontspanningsmassage kan je ook kiezen voor een intensieve bindweefselmassage, een variant waarbij de doorbloeding gestimuleerd wordt op het behandeld gebied. Voor het ultieme ontspanning effect kan je er een nemen met een heerlijk geurende olie of als je liever geen specifieke geuren om je heen wil, is er de keus voor een neutraal ruikende olie.

Reden 2: stijfheid voorkomen en verhelpen

Heb je vaker last van stijve spieren, dan kan je door middel van massages je spieren losser maken. Hier zijn verschillende handige massagetechnieken voor, waarbij de technieken variƫren afhankelijk van de mate van stijfheid van de spieren. Indien je spieren slechts een beetje vast zitten kan een Zweedse massage al verlichting geven. Zitten je spieren juist heel erg vast en heb je vaker pijn, dan is het slim om voor een deep tissue variant te kiezen om je spieren weer los te krijgen. Is de spierpijn intensief, dan is de bindweefselmassage de meest geschikte keuze.

 

spierbehandeling
Bij spierpijn is een massage een goede oplossing

Reden 3: spieren versterken

Naast het verhelpen en het voorkomen van spierklachten kan je door middel van een goede massage je spieren ook versterken. Vooral sporters die onlangs een blessure hebben opgelopen kunnen gebruik maken van verschillende soorten massagetechnieken waarbij je kunt zorgen voor versterking en herstel van de spieren. Je kunt ook kiezen voor een trigger point massage, tijdens deze massage worden specifieke punten waar de pijn zit, aangepakt. Eventuele verhardingen of verkrampingen worden dan losgemaakt.

Reden 4: de bloedsomloop stimuleren

Een andere reden om vandaag nog een afspraak te maken met een goede massagetherapeut is om de bloedsomloop op optimale manier te stimuleren. De bloedsomloop kan gestimuleerd worden door te kiezen uit verschillende soorten massages waaronder de bindweefselmassage, de deep tissue of de trigger point massage. Welke behandelmethode er precies wordt gebruikt hangt af van waar precies in het lichaam de bloedsomloop gestimuleerd moet worden. Wil je de bloedsomloop in specifiek de rug en schouders stimuleren, dan is trigger point massage bijvoorbeeld de meest ideale keuze.

Wil je weten welk type het best bij jou past? Bij Studio Release kunnen ze hier alles over vertellen.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.