De perfecte prijs voor het winnende team

Meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen, maar uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn. En dan wil je niet met lege handen staan. Maar wat is dan de perfecte prijs om te geven? In deze blog kun je lezen hoe je het beste een sportprijs kunt kiezen voor je team en waar je rekening mee kunt houden bij de aanschaf. 

Welke soort ga je voor?

Niet elke sport wordt bij winst op dezelfde manier beloond. Er zijn verschillende soorten prijzen waar je uit kunt kiezen. Van medailles tot bekers en van trofeeën tot awards van kristal. De ene soort is immers niet gelijk aan de andere. Word de prijs uitgereikt op een groot, internationaal evenement of gaat het om een klein toernooi bij jou in de regio? Welke sport gaat het om en welke prestatie is er geleverd? Als laatste is het raadzaam om vooraf het budget voor de prijs te bepalen. 

 

Bekerprijs:

De beker is een sportprijs die vaak uitgereikt wordt bij teamprestaties, een voorbeeld hiervan is volleybal of voetbal. Maar ook bij individuele sportevenementen kan hij ingezet worden, denk hierbij aan een sport als atletiek of judo. 

 

De klassieke medaille:

De klassieke medaille zal je wel kennen. Het is namelijk een veelvoorkomende prijs die uitgereikt wordt bij individuele sporten. Bij de uitreiking van de eerste, tweede en derde plaats. De medaille kan gegrafeerd worden, hier komt dan op te staan welke prijs precies gewonnen is en wanneer. Dus, kan er letterlijk maar één iemand de winnaar zijn? Dan is de medaille de beste keuze als sportprijs. 

training
training

De welbekende trofee:

De trofee is een feestje om te winnen. Trofeeën zijn vaak van glas of kristal gemaakt en hebben daarmee een luxe uitstraling. Deze prijs kan gepersonaliseerd worden en komt in traditionele en moderne vorm. Kies de trofee die het beste aansluit bij jouw sportevenement. 

 

Plaquettes:

Bij bijzondere gelegenheden of een viering van een jubileum zie je vaak uitgereikte plaquettes. Deze prijs kun je herkennen aan de platte en rechthoekige vorm. 

Sportprijzen zijn bij verschillende winkels en online te koop. Gaat het om een evenement in de provincie Drenthe? Kijk dan bijvoorbeeld voor Sportprijzen in Emmen. Een prijs is een belangrijk onderdeel van de sportcultuur en motiveert de speler(s) om de beste prestatie neer te zetten. Daarom is het belangrijk om in je achterhoofd te houden om welk sportevenement het gaat, wat hierbij de meest voor de hand liggende soort prijs is en welke prestatie behaald is. 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.