Recordgemiddelde Michael van Gerwen

Michael van Gerwen heeft op donderdag 25 februari een unieke prestatie neergezet tijdens de Premier League of Darts. Op de vierde speelavond van dit grootse evenement nam de Brabander het op tegen Michael Smith, die hij verpletterde met 7-1. Van Gerwen liet geen spaan heel van de debutant en liet een waanzinnig gemiddelde van 123.40 per drie pijlen noteren, een wereldrecord.

Als eerste boven de 120
Michael van Gerwen was met dit resultaat de eerste speler in de geschiedenis, die een gemiddelde van boven de 120 wist te produceren in een op televisie uitgezonden wedstrijd. Het vorige record stond op naam van Phil Taylor, die in 2010 op de UK Open Kevin Painter met 9-0 versloeg met een gemiddelde van 118.66 per drie pijlen. Tijdens de Premier League van 2015 kwam Van Gerwen daar al aardig in de buurt, toen hij een gemiddelde van 116.90 liet noteren in zijn wedstrijd tegen James Wade, die hij met 7-0 wist te winnen.

Ruimte voor verbetering
Het gemiddelde van 123.40 was al uitzonderlijk, maar gedurende het grootste deel van de wedstrijd zat Michael van Gerwen zelfs boven dit gemiddelde. Hij kreeg in de zevende leg drie pijlen op dubbel 18 om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Als hij de wedstrijd met 7-0 had weten te winnen door een van die drie pijlen in de dubbel 18 te gooien, dan was zijn gemiddelde zelfs boven de 130 uitgekomen! Doordat Michael Smith de zevende leg pakte, kreeg Van Gerwen nog een leg de kans om zijn gemiddelde verder omhoog te stuwen, maar dat lukte uiteindelijk niet.

Zes legs binnen vier beurten uit
Na zes legs stond Michael van Gerwen op een duizelingwekkend gemiddelde van 136.64 per drie pijlen. Hij begon de wedstrijd met een 11-darter, toen een 12-darter, daarna weer een 11-darter en nog een 12-darter, gevolgd door twee 10-darters. Ondanks dat de laatste twee legs ietsje minder waren, was de prestatie van Van Gerwen fenomenaal en kan het zomaar zijn dat dit wereldrecord wel even blijft staan, maar rekening houdend met de huidige vorm van de nummer 1 van de wereld is geen enkel record veilig.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.