Handbaldames naar Rio

Door het winnen van het Olympisch kwalificatietoernooi in het Franse Metz, behaalde de Nederlandse handbaldames een unieke prestatie. Voor de eerste keer in de geschiedenis mag het team meedoen aan de Olympische spelen die later dit jaar in Rio worden gehouden. Tijdens het kwalificatietoernooi versloeg Nederland het thuisland Frankrijk en de landen Japan en Tunesiƫ, waarmee de dames de verwachtingen geheel wisten waar te maken.

Het dames-handbalteam onstuitbaar naar de top

De verdiende plaatsing voor de Olympische spelen is het resultaat van vele jaren opoffering en keiharde training waardoor het team ieder jaar sterker is geworden. Vier jaar geleden, onder de naam “meiden met een missie”, lukte het de dames net niet om Olympische deelname af te dwingen. Bijna alle speelsters zijn nadien in sterke buitenlandse competities terechtgekomen waardoor het niveau alleen maar is gestegen. Een dikverdiende tweede plaats tijdens het wereldkampioenschap handbal, eind 2015 gehouden in Denemarken, gaf al aan dat het team klaar was voor Rio.

De nieuwe Oranje heldinnen

Het Nederlandse dames handbalteam heeft veel enthousiasme in eigen land opgewekt. Met hun frisse uitstraling en aansprekende resultaten lijken ze klaar om de sportploeg van 2016 te zijn. Niet in de laatste plaats doordat de dames zeer benaderbaar zijn en hun plezier en fanatisme in de sport fantastisch uitdragen. De gedreven keepster Tess Wester, het ex-fotomodel Yvette Broch, de nieuwe vriendin van voetballer Rafael van der Vaart, Estavana Polman of de altijd veel scorende Nycke Groot, het zijn stuk voor stuk individuele talenten die samen een team vormen waarin steeds een andere speelster kan excelleren.

Medaillekansen in Rio

Medaillekansen zijn zeker aanwezig voor het Nederlands dames handbalteam. Natuurlijk is de concurrentie sterk en zijn alle teams volledig voorbereid, echter met de titel vicewereldkampioen op zak en het overtuigende spel tijdens de kwalificatiewedstrijden hoeft het team voor niemand bang te zijn. Van afstand zullen vele Nederlanders het team in Rio op de voet gaan volgen.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.