The Saints are coming

Southampton genoot in Nederland vroeger weinig bekendheid. Een enkeling zou desgevraagd misschien weten dat de beroemde oceaanstomer Titanic op 10 april 1912 vanuit deze Engelse havenstad aan haar rampzalig verlopen reis begon. En ja, ze spelen er ook voetbal. In 2014 maakte Ronald Koeman als trainer van Feyenoord de overstap naar Southampton. Sinds die tijd is de stad en haar gelijknamige voetbalclub een stuk bekender geworden.

 

Southampton FC

 

De voetbalclub Southampton FC staat ook wel bekend als The Saints. Hoewel de club het seizoen 2015/2016 in dePremier League als zesde afsloot, is de historie niet altijd roemrucht geweest. Verre van dat zelfs. In april 2009 had de club een schuld van 30 miljoen pond en degradeerde men naar de Football League One. In hetzelfde jaar stak de Zwitserse miljonair Markus Liebherr veel geld in de club. Twee jaar later werd promotie naar het League Championship afgedwongen, één jaar later speelden The Saints weer in de Premier League.

 

Southampton

 

Ronald Koeman

 

Het huidige succes van Southampton FC is voor een groot deel op het conto van voormalig trainer Ronald Koeman te schrijven. In Engeland wordt de Nederlandse trainer door de pers regelmatig rechtstreeks de hemel ingeprezen. Tijdens het eerste jaar van zijn trainerschap wist Ronald Koeman direct de zevende plaats te behalen. Helaas verlieten een aantal belangrijke spelers de club. Veel aanhangers van The Sains voorspelden een eenmalige opleving. Niets bleek echter minder waar. Dankzij een aantal goede aankopen – waaronder Graziano Pellè – wist Koeman steeds Europees voetbal af te dwingen.

 

Een wedstrijd bezoeken?

 

Praten over voetbal is leuk, zelf een wedstrijd bijwonen nog veel leuker. Natuurlijk kun je op eigen gelegenheid naar Southampton afreizen en daar proberen een ticket te kopen. Eenvoudiger is het je reis te laten regelen door een van de vele websites die daarin gespecialiseerd zijn, zoals kaarten Southampton daar een heel goed en betrouwbaar voorbeeld van is.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.