Belangrijkste factoren voor spieren opbouwen

Tegenwoordig is fitness razend populair. Een groot deel van Nederland gaat naar een sportschool. Helaas heeft ook een groot deel van Nederland eigenlijk geen flauw idee wat ze daar doen. Veel mensen komen er enkel om te sporten en hopen zo gespierder en sterker te worden, maar om dit optimaal te doen zijn er nog andere belangrijke factoren. Dit zijn de 3 belangrijkste:

Krachttraining

Dit is wat de meeste mensen vaak wel doen op het gebied van fitness. Naar de sportschool gaan om even te sporten is dan ook het makkelijkst. Wel is het zo dat dit bij de meeste mensen alsnog veel beter kan. Een heleboel mensen trainen bijvoorbeeld niet eens met een trainingsschema, terwijl dit heel erg belangrijk is. Een goed fitness schema zorgt ervoor dat je spiergroepen niet te snel achter elkaar traint. Spieren hebben namelijk ongeveer 48 tot 72 uur nodig om te herstellen. Wat ook veel mensen doen in de sportschool is alleen op de apparaten trainen en dan vaak ook nog alleen de apparaten die ze leuk vinden. Dit gaat je natuurlijk niet helpen bij het opbouwen van spieren.

fitness
Voeding is een eer belangrijk onderdeel als het gaat om fitness.

Slaap

Hier hoor je over het algemeen het minst over als het gaat om spieren opbouwen, maar slaap is ontzettend belangrijk voor het spierherstel. Tijdens je slaap worden namelijk hormonen vrij gelaten die ervoor zorgen dat je spieren groeien. Hiernaast zorgt slaap natuurlijk ook dat je energie krijgt, waardoor je weer beter kan presteren in de sportschool. Het beste is als je elke nacht 8 uur slaapt. Zorg er dan ook voor dat je echt ’s nachts slaapt. Mensen die overdag slapen verliezen namelijk meer spiermassa, dit heeft te maken met je biologische klok.

Voeding

Dit is ongetwijfeld het belangrijkste en voor veel mensen het moeilijkste aan het spieren opbouwen. Wanneer je voeding niet in orde is zal je simpelweg geen resultaat zien. Om spieren op te bouwen moet je namelijk genoeg eten. Eet je minder dan dat je verbrandt, dan zal je geen spieren opbouwen. Je moet dus meer eten, maar het is ook belangrijk wat je eet. Je wil natuurlijk niet alleen dik worden, maar je moet zorgen dat je spieren worden gevoed. De meeste mensen die naar de sportschool gaan houden hier geen enkele rekening mee. Dit resulteert vaak in weinig resultaat, waardoor mensen geen motivatie meer hebben en stoppen. Veel mensen hebben hier ook geen zin in, omdat ze denken dat het niet leuk kan zijn. Gelukkig kan je op internet genoeg advies over fitness en voeding vinden om het jezelf een stuk makkelijker en leuker te maken.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.