Man Utd faalt in de Europa League

De Europese campagne van Manchester United startte in augustus tegen Club Brugge, weet je nog wel? Het gevolg van een dramatisch seizoen in de Engelse competitie. Wat volgde was een blamage in de Champions League waarin de Engelse topclub tot tweemaal toe niet kon winnen van PSV en buitenhuis geen enkele keer wist te winnen. Het gevolg: een derde plaats in de groepsfase waarin het zowel PSV als het Duitse Wolfsburg moest laten voorgaan.

Europees vangnet

Gelukkig telt die derde plaats in de groepsfase als een ticket voor de knock-out fase van de Europa League, dat tweede Europese tornooi. Hoewel het prestige (en het financiƫle voordeel) van de Europa League een stuk minder is dan de Champions League kan de drievoudige Europese kampioen nu als grootmacht zijn zinnen zetten op nog eens een Europese beker. De laatste Europese titel is immers al van 2008 geleden. Een reden hiervoor is de serieuze overmacht van het Spaanse voetbal met FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid en Sevilla als belangrijke spilfiguren in deze heerschappij.

Valse start

Het is de Nederlandse coach Louis van Gaal die Manchester United opnieuw een Europese prijs moet bezorgen. In de zestiende finales lootte het het Deense Midtjylland, wat op zich een haalbare kaart leek. Een uitschuiver in Denemarken zorgde voor genoeg inspiratie voor de kritische pennen van de Engelse tabloids. De terugwedstrijd lijkt achteraf gezien aan de score te zien een makkelijke wedstrijd te zijn geworden. Toch werd de kwalificatie pas verzekerd in het laatste kwartier, en dat door debutant Rashford.

De verdere campagne

In de achtste finales lootte het als tegenstander Liverpool FC, een concurrent in de Premier League. Net als Manchester wacht Liverpool al een ruime tijd op nieuwe Europese successen. Hier was ook Liverpool te sterk voor Man Utd, waardoor uitschakeling logischer wijze volgde.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.