Motorcrossen? Zo stel je een goede uitrusting samen

Bij motorcrossen is veiligheid essentieel. Of het nu gewoon een hobby van je is, of je fanatiek aan wedstrijden deelneemt, of als echte professional, een beschermende outfit is altijd belangrijk. Als professional zul je ondertussen wel weten welke onderdelen van je uitrusting onmisbaar zijn, welk soort kleding en welke merken je voorkeur hebben. Voor de amateurs en beginners zetten we hier op een rijtje welke items je echt nodig hebt voordat je de motor opstapt.

Helm

Je motorcrosshelm moet het ECE-keurmerk hebben om aan alle Europese veiligheidseisen te voldoen. Verder zijn helmen met het Multi-directional Impact Protection System (MIPS) en Omni-Directional Suspension (ODS) altijd de veiligste keuze.

Laarzen

De nieuwste crosslaarzen zijn flexibel, licht en comfortabel. Helemaal niet vervelend om aan te hebben dus. Met de laarzen bescherm je je voeten en enkels en ze geven je stabiliteit en steun op de motor.

Handschoenen

Crosshandschoenen zijn ook erg belangrijk. Je hebt er een goede grip mee op het stuur. Maar ze zorgen ook voor veel comfort. Je moet altijd veel kracht op je stuur zetten met je handen en met al het gehobbel over de ongelijke ondergrond heb je snel kans op blaren. Met goed passende handschoenen voorkom je dat.

motorcross
motorcross uitrusting

Overige motorcross bescherming

In een race komen botsingen vaak voor en je gaat vaak onderuit met je motor. Onder je kleding draag je dus ook diverse beschermers zoals een nekbrace, bodyprotector, niergordel en kniebeschermers. Je kunt ook kiezen voor kniebraces, deze ondersteunen je spieren en gewrichten meer dan een kniebeschermer waardoor nare blessures voorkomen kunnen worden.

Motorcross kleding

Over je basisbescherming draag je een motorcross shirt en broek. Deze kun je los kopen maar er zijn ook complete sets in allerlei toffe kleuren. Voor onder je kniebeschermers en laarzen zijn er speciale motorcross sokken. Deze zijn lang genoeg en gemaakt van een fijn vocht absorberend en ademend materiaal zodat je voeten en benen fris blijven voelen.

Crossbril

De finishing touch is een crossbril. Hiermee voorkom je dat opvliegende steentjes in je oog komen. En door de speciale technieken van de crossbrillen houd je altijd een schoon vizier. Ook al vliegt de modder je om de oren, jij ziet nog steeds welke kant je op moet racen.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.