Stoppen met roken

Zou jij graag willen stoppen met roken maar wil dit nog niet echt lukken? Dan ben je in ieder geval lang niet de enige. Stoppen met roken blijft voor heel veel rokers nog altijd erg lastig. Gelukkig zijn er tegenwoordig een flink aantal hulpmiddelen om je te helpen bij het stoppen met roken. Dus waarom zou je nog wachten?

Waarom zou je stoppen?

De reden waarom je wil stoppen met roken verschilt per persoon. De een vindt het veel te duur worden om te roken terwijl de ander wil stoppen omdat hij of zij graag een betere conditie wil opbouwen. Voor de rest zijn er nog tig redenen waarom iemand zou kunnen overwegen om te stoppen met deze slechte gewoonte. Zo word je ook nog een minder snel verkouden of ziek, ruikt je adem een stuk frisser en zien je haar en tanden er een stuk mooier uit.

rokende jongedame

Hoe je het beste kunt stoppen met roken

Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende hulpmiddelen om het stoppen met roken zo makkelijk mogelijk te maken, maar welke manier werkt nou beste? In de meeste gevallen zal stoppen met roken het beste lukken met behulp van begeleiding en hulpmiddelen. De begeleiding bestaat meestal uit een aantal gesprekken met een gespecialiseerde coach. Qua hulpmiddelen heb je bijvoorbeeld medicatie van de huisarts of zou je het kunnen proberen met nicotinepleisters of nicotinekauwgom. Maar het allerbelangrijkste onderdeel van een succesvolle poging om te stoppen is eigen motivatie.

De voordelen van stoppen met roken

Om te beginnen weten we allemaal dat roken zeer kankerverwekkend is en dit lang niet het enige nadeel van roken is. Maar wat zijn nu precies de voordelen als je zou stoppen met roken? Ten eerste houd je bakken met geld over, voor een gemiddelde roker is dit zo maar €700 per jaar. Je krijgt een betere conditie, een beter seksleven, alles smaakt lekkerder en je kan weer beter ruiken, je huid wordt mooier net als je tanden, je adem wordt frisser, je wordt vruchtbaarder, je krijgt een beter humeur (uiteindelijk), en tot slot leef je gemiddeld tien jaar langer dan een roker.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.