Voorbeschouwing Premier League Darts

Iedere donderdag spelen de 10 beste darters van dit moment voor de Premier League. Dit is een van de belangrijkste TV-toernooien voor darters. Komende donderdag worden de wedstrijden in Dublin gehouden. Dit is nu al een van de favoriete bestemmingen van de spelers zelf. De Nederlanders Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen zijn ook weer van de partij en spelen donderdag zelfs tegen elkaar.

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld

Altijd een mooi affiche voor ons als Nederlanders: Michael van Gerwen (MvG) tegen Raymond van Barneveld (Barney). Barney bewees vorige week dat hij nog steeds binnen de top van de darters hoort. Hij versloeg Phill Taylor in een van zijn beste wedstrijden tegen hem ooit. MvG had op zijn beurt een makkelijke wedstrijd, maar overtuigde wel op de momenten dat het nodig was. Beide Nederlanders wonnen hun partij. Het is de vraag hoe ze deze week voor de dag komen tegen elkaar.

Wat gaat het worden?

Lange tijd ging het niet goed met Van Barneveld in de Premier League. Hij stond vrij kansloos aan de onderkant van de ranglijst. Juist op dat moment versloeg hij zijn aartsrivaal Taylor. Dat, terwijl Taylor zelfs in topvorm verkeerde. Dit keer mag hij tegen zijn andere rivaal opdraven, namelijk Michael van Gerwen. Beide heren speelde al 19 keer eerder tegen elkaar. Het werd nooit eerder een gelijkspel De onderlinge balans is op dit moment 9-9. De laatste keer dat Van Barneveld won, was in de finale van de Premier League vorig jaar. Daarna won Mighty Mike nog vier keer van Van Barneveld. Mighty Mike zal ook donderdag favoriet zijn in dit duel. Hij is op dit moment nummer 1 van de wereld en ook nog eens in topvorm. Echter, omdat Van Barneveld een top wedstrijd tegen Taylor achter de rug heeft, zal hij met veel vertrouwen het duel tegemoet gaan. We hopen op vuurwerk komende donderdag!

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.