Heb je in de zaal andere hockeysticks nodig?
|Het antwoord is ja en nee. Volgens het reglement van zaalhockey is een zaalhockeystick niet verplicht. Het wordt wel sterk aanbevolen. De regels zijn ook anders, bij zaalhockey mag je alleen maar pushen.
Een push is; “het verplaatsen van de bal over de vloer door een duwende beweging met de stick, nadat je de stick eerst dicht bij de bal hebt gebracht. Als je pusht raken zowel de bal als de krul van de stick altijd de vloer”.
Het veld is kleiner en er zijn minder spelers in het veld. 6 om 6, inclusief de keeper. Dan ben je sneller en wendbaarder met zo’n stick. Want de zaalhockeystick is lichter en smaller. Dit is beter voor je ontwikkeling van je techniek bij zaalhockey en zo heb je meer spelplezier. De kans is bovendien 90%, dat je geweigerd wordt in de zaal en je niet mee mag spelen met de veldhockeystick.
Waar moet een zaalhockeystick aan voldoen?
De sticks voor zaalhockey voldoen aan dezelfde eisen als veldhockeysticks. Allebei hebben ze een U-vormige krul en een bolle en een platte kant (de bal mag alleen met platte kant gespeeld worden) en dezelfde maat en variërend in gewicht van 340 tot 737 gram. Voor de lengte van je stick is je heup de richtlijn, vanaf de grond mag de stick niet boven je navel uitkomen.
Persoonlijke keus
Binnen die marges van gewicht en lengte bepaal jij met welke stick je speelt. Welke stick jij verder gebruikt is persoonlijk. En hangt af van wat jij fijn vindt. Of de positie die je inneemt in het veld. Materiaal is belangrijk bij de aanschaf van je stick kunststof (glasfiber) is flexibeler. De krul, curve en kromming moeten ook worden meegenomen in die keus. Zij bepalen de manier van jouw spel. Hoe groter de kromming van je stick is, hoe beter je kunt pushen. Bij zaalhockey dus ideaal. Specifieker weten? Google op Zaalhockeystick of bezoek een sportzaak.