Hockeystick

Begin je met hockeyen of heb je een nieuwe stick nodig, bedenk dan even een paar essentiƫle dingen. Je zorgt er dan namelijk voor dat je een hockeystick koopt die goed is voor jou bouw en techniek. Vervolgens hoef je enkel nog te focussen op te techniek om een betere hockeyer te worden. Wel zo prettig.

Stick lengte

Bepaal de lengte van je stick aan de hand van je heup. Zoek een tabel op internet en bepaal wat voor jou de ideale maat is. Uiteraard is er altijd ruimte voor een persoonlijke voorkeur. Vooral verdedigend ingestelde spelers kiezen er nog al eens voor een langere stick. Dit omdat je vaker in posities komt waarbij je verder rechtop staat.

Carbon

Tegenwoordig kun je niet meer om carbon heen. Bedenk echter wel even dat er nog de nodige verschil zit in dit materiaal. Je kunt onder meer kiezen voor een percentage aan carbon. Hoe hoger dit percentage, hoe stijver je stick wordt. Dit moet je meer controle geven over de bal.

Kromming

Hockeysticks hebben verschillende kromming. Dit zorgt voor een betere snelheid bij een push of juist voor een betere controle van de bal. Bekijk en bedenk wat jou speltype is en welke eigenschappen van een stick dit type het best complimenteren. Dan heb je de stick die je het beste past.

Hockey stick kopen

Het beste kun je een hockeystick kopen in een speciaalzaak bij jou in de buurt. In de meeste speciaalzaken is een speelveldje waarop je kunt uitproberen hoe een stick aanvoelt en of deze prettig voor je speelt. Heb je eenmaal een prettig merk en type, dan kun je deze eventueel online kopen.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.