Moisander vertrekt definitief bij Ajax

De kogel is door de kerk. Moisander vertrekt definitief bij Ajax. De centrale verdediger zet zijn loopbaan voort bij Sampdoria. Moisander is een tijd lang aanvoerder en ook een belangrijke steunpilaar geweest voor de Amsterdammers. Het zal zeker een gemis zijn dat hij vertrekt. Wie komen er eigenlijk in aanmerking om hem te vervangen?

(Ex-)Ajacieden

Een naam die al langer wordt genoemd bij Ajax, is die van John Heitinga. John voetbalt op dit moment bij Hertha BSC en zou een soort van Andre Ooijer-rol op zich kunnen nemen. Hij heeft internationale ervaring en is bekend met het Ajax spel. Daarnaast heeft hij tegenwoordig een reserve-rol bij Hertha BSC. Het zal niet iemand zijn die wekelijks Moisander zal vervangen, maar hij kan zeker belangrijk zijn voor Ajax.

Een andere gegadigde is Nick Viergever. Hij is al in bezit van Ajax en wordt regelmatig op de positie van Moisander gezet de laatste tijd. Waarschijnlijk zal Frank de Boer Viergever in ieder geval de kans geven.

Eerder in de belangstelling

Er zijn voldoende spelers die al eerder in de belangstelling van Ajax stonden, maar de overstap (nog) niet hebben gemaakt. Hieronder vallen ook een aantal centrale verdedigers. Bram Nuytinck stond in 2012 al in de belangstelling van Ajax. Hij heeft zeker potentie maar heeft lange tijd aan de kant gestaan vanwege een teenblessure. Hij zal dus niet direct Moisander kunnen vervangen. In datzelfde jaar toonde Ajax ook belangstelling voor Douglas. Destijds als vervanger voor Jan Vertonghen. Op dit moment speelt Douglas voor Dinamo Moskou, waar hij onder contract staat tot 2016.

Overige opties

Eventuele overige opties zijn Virgil van Dijk, Hector Moreno en Eric Botteghin, waarbij het van de eerste twee niet bekend is of ze haalbaar zijn. Wij hopen in ieder geval op een waardevolle vervanger.

Wie zie jij als ideale vervanger van Moisander bij Ajax?

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.