Olympische Spelen in Rio

Olympische Spelen in de meest bekende stad van Zuid Amerika.

Ze worden dit jaar gehouden in de wel meest bekende stad van Zuid Amerika; Rio de Janeiro, de Olympische Spelen. En waarom zijn de Spelen van dit jaar dan zo bijzonder? De bedoeling van de Spelen, de Olympische gedachte is de sport niet te laten beïnvloeden door de politieke situatie, de conflicten die er bestaan in onze wereld. Juist door samen, en toch in competitie, sporten te bedrijven kunnen ook tegenstanders nader tot elkaar komen.

Helaas lukt het niet altijd om de politiek buiten de Olympische Spelen te houden. Er wordt bijvoorbeeld druk gespeculeerd over de deelname van Rusland aan de Spelen in Rio de Janeiro.
Hier is de politiek toch het Olympische Dorp binnen gedrongen, en dat had eigenlijk niet mogen gebeuren.

Russen beschuldigd van systematisch dopinggebruik.

Rusland staat er om bekend alleen topsporters bij de Olympische Spelen te laten aantreden. Maar met de beschuldigingen aangaande dopinggebruik staat de komst van het Russische Team ineens niet meer vast.

Het IOC, Internationaal Olympisch Comité wil eerst nog het oordeel van het Internationale Hof van Arbitrage voor Sport afwachten. Een aantal Russische atleten hadden beroep aangetekend tegen de uitsluitingen van atleten voor de Spelen in Rio door de IAAF. De uitspraak was een verwerping van het beroep van de 68 atleten.

Onderzoek wijst op een opdracht van de regering.

Die uitspraak is gegrond op de onderzoeken van Richard McLaren waaruit blijkt dat de Russische Staat bij de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi gemanipuleerd zou zijn met de resultaten van doping controles in het laboratorium dat de opdracht had de deelnemers te controleren. Ook bij doping controles tijdens de wereldkampioenschappen atletiek in Moskou en de wereldkampioenschappen zwemmen in Kazan 2015 was al sprake van onregelmatigheden, zoals vervalsingen van de resultaten en het ruilen van monsters bij de doping controles door het centrale doping laboratorium in Moskou.

De Olympische Spelen die worden gehouden vanaf 5 tot 21 augustus in Rio de Janeiro zullen het waarschijnlijk zonder het deelnemende contingent Russische sporters moeten doen. Zal de onenigheid tussen Rusland en de VS, samen met het NATO verband, dan toch een rol gaan spelen bij deze Olympische Spelen? We moeten het afwachten, maar het ziet er niet naar uit dat de Olympische Gedachte gaat winnen.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.