Motivatie voor de sportschool

Veel mensen willen graag een gezond en gespierd lichaam hebben. Maar dat krijg je helaas niet voor niks; je zult moeten sporten. Bovendien is bewegen supergezond! Het helpt je beter te slapen, geeft je energie en verlaagt je hartfrequentie. Toch is het niet voor iedereen even makkelijk om de stap naar de sportschool te zetten, en al helemaal niet als je alleen moet gaan. In dit artikel geven we je een aantal tips om jezelf te motiveren, maar ook antwoord op de vraag: ´Wie helpt mij naar de sportschool te gaan? ´

Samen sporten

De beste motivatie om de stap naar de sportschool te zetten is het vinden van een sportmaatje. Als je met iemand samengaat, voel je je niet zo bekeken als wanneer je alleen bent. Daarnaast zul je harder je best doen door de sociale druk en de competitie die het samen sporten genereert. Het versterkt vriendschap en door de endorfine die je tijdens het bewegen aanmaakt, voel je je gelukkiger. Daarnaast zul je minder snel afhaken, om je sportmaatje niet teleur te stellen of in de steek te laten.

motivatie sporten
Wie helpt mij naar de sportschool te gaan?

Sportmaatje zoeken

Het zoeken van een sportmaatje is de volgende stap die je moet zetten. Je kunt allereerst kijken of er familieleden of vrienden zijn die met je mee willen sporten. Of misschien ken je al iemand die naar een sportschool gaat en kun je daar eens proberen. En mocht je in je directe omgeving helemaal niemand vinden met sportieve voornemens, zoek dan eens op internet; er bestaan speciale websites om sportmaatjes te vinden.

Zelfmotivatie

Laat je sportmotivatie vooral niet alleen maar afhangen van het wel of niet hebben van een sportmaatje. De motivering moet vanuit jezelf komen! Sporten betekend investeren in je eigen lichaam. Je sport voor jezelf, en andermans mening maakt helemaal niets uit.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.