Wat is een TRX training?

Heb je al eens gehoord van Total Body Resistance Exercise, ook wel beter bekend als TRX? Als je geregeld in de sportschool komt heb je vast en zeker wel eens lange banden aan het plafond zien hangen of gehoord van de TRX-training. Maar wat is TRX nu eigenlijk?

Wat betekent TRX?

Bij TRX staan stabiliteit, balans, kracht en flexibiliteit centraal. Door middel van lange banden met lussen, bevestigd aan het plafond, kun je je lichaam trainen zonder het gebruik van gewichten of fitness apparaten.
De kern van TRX-training is de buik en de onderrug, maar door de variëteit aan oefeningen en bewegingen kun je alle lichaamsdelen trainen.

TRX training
Wat houdt een TRX-training in?

Wat is een TRX-training?

De lange banden die worden gebruikt bij de TRX-trainingen zijn vrijwel in alle moderne sportscholen te vinden. Ze vormen een belangrijk onderdeel bij de lichaamstraining.
Maar wat is een TRX-training eigenlijk? De oefeningen zien er makkelijk uit, maar het is van groot belang ze goed uit te voeren om blessures te voorkomen. Zorg dat een personal trainer of iemand met ervaring je leert wat de juiste houdingen zijn, hoe je de kern van je lichaam op de juiste manier aanspant en hoe je de banden strak houdt.
Een TRX-training bestaat uit verschillende fitnessoefeningen, waarbij je zwaartekracht en balans gebruikt door je handen of voeten in de lussen te plaatsen. Hierdoor train je nooit alleen maar één bepaalde spiergroep, zoals je dat bij fitnessapparaten wel doet.
Je kunt de TRX-banden gebruiken om bijvoorbeeld squats uit te voeren, maar ook een plank, burpees, lunges enzovoort. Er zijn zeer veel verschillende soorten, afwisselende oefeningen en combinaties mogelijk om te werken aan een sterk lichaam.

Voordelen TRX-training

We hebben een aantal voordelen van TRX op een rijtje gezet:
– Verbeterde lichaamshouding
– Verbeterd spieruithoudingsvermogen
– Iedereen kan meedoen aan een TRX-training
– Je traint op een snelle en effectieve manier alle spieren in je lichaam

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.