Wat heb je nodig voor je gaat voetballen?

 

Wil jij beginnen met voetballen? Dan heb je, afhankelijk van of je voor de lol of bij een club gaat voetballen, een aantal items nodig. In dit artikel kun je de 7 meest gebruikte en belangrijkste voetbalitems terugvinden, zodat je in één overzicht kunt vinden wat je allemaal nodig hebt.

 

 1. Voetbalschoenen
  Wanneer je met vrienden een balletje gaat trappen heb je niet perse speciale voetbalschoenen nodig. Wil je (veilig) voetballen op een grasveld of schrijf jij je in bij een voetbalclub? Dan zijn voetbalschoenen wel noodzakelijk. Het dragen van de juiste voetbalschoenen kan mede door de bescherming en de grip ongelukken voorkomen. Bij het uitkiezen van voetbalschoenen kun je uit verschillende soorten kiezen: schoenen gemaakt van kunststof, leer, met lange noppen of met korte noppen. Hiernaast bestaan er ook schoenen die geschikt zijn voor zaalvoetballen. Laat je vooral goed informeren voordat je de voetbalschoenen aanschaft, zodat je er zeker van kan zijn dat het model bij jouw gebruiksdoel past.
 2. Voetbalbroek en –shirt

Of je een voetbalbroek en voetbalshirt nodig hebt, is ook afhankelijk van met welk doel je gaat voetballen. Wanneer je ervoor kiest om bij een voetbalclub te voetballen, krijg je de kleding van de club. Stellen jullie met vrienden een voetbalteam op? Dan kunnen jullie ervoor kiezen om zelf tenues te laten maken. Wanneer je in je vrije tijd gaat voetballen en niet meespeelt met wedstrijden is het niet nodig om speciale voetbalkleding te dragen.

 

 1. Voetbalsokken
  Ga jij deelnemen aan voetbalwedstrijden? Dan heb je ook voetbalsokken nodig. De voetbalsokken draag je over je scheenbeschermers heen. Het is belangrijk om voor voetbalsokken te kiezen die niet te los en ook niet te strak zitten, zodat je er tijdens het sporten geen last van krijgt.

 

 1. Sokkentape

Heb je moeite met voetbalsokken vinden die goed blijven zitten? Dan kun je altijd gebruik maken van sokkentape. Deze tape houdt je sokken op zijn plek zodat je ze tijdens een wedstrijd niet steeds omhoog hoeft te trekken.

 

 

 1. Scheenbeschermers

Zoals eerder gezegd draag je de voetbalsokken over je scheenbeschermers heen. Heb je wel eens gevoetbald zonder scheenbeschermers? Dan ben je er vast achter gekomen dat het dragen van scheenbeschermers noodzakelijk is tijdens een voetbalwedstrijd. Draag je ze niet, dan maak je extra veel kans op blessures. Er bestaan drie soorten scheenbeschermers: een eenvoudige versie, een versie met enkelbescherming en een versie met afneembare enkelbescherming. Let er bij het kopen van scheenbeschermers op dat ze bij jouw lengte passen. Scheenbeschermers zijn namelijk ook in verschillende maten beschikbaar.

 1. Trainingspak
  Een trainingspak komt bij veel sporten en ook bij voetbal goed van pas. Zo kun je het trainingspak voor, na en tijdens de training dragen. Ook wanneer je er voor kiest om buiten de voetbaltrainingen te werken aan je conditie, door bijvoorbeeld te hardlopen, kun je het trainingspak dragen.

 

 1. Voetbal
  Last bus not least: een voetbal. Zonder voetbal kom je natuurlijk niet ver! Kies een voetbal die jij mooi vindt en waarvan de zachtheid naar jouw wens is, zodat je extra vaak en met plezier kunt voetballen.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.