Southampton FC – Koeman & Koeman did it!

Het seizoen 2013-2014 was geweldig geweest, Southampton FC eindigde op een fantastische 8e plaats in de Premier League. De hoogste notering ooit in de historie van deze Zuid-Engelse opleidingsclub. Vele spelers gingen naar topclubs in de Premier League evenals succestrainer Mauricio Pochettino, hij vertrok naar Tottenham Hotspur. Kon het nog mooier?

Na het beste seizoen in de historie van de club kent Southampton FC dus ook de keerzijde van het succes, het verlies van de beste spelers aan de topclubs. Wel stroomt de clubkas vol maar het elftal moet opnieuw worden opgebouwd. Twee gewilde spelers zijn wel blijven hangen: Schneiderlin en Nathaniël Clyne.
De nieuwe trainer voor het nieuwe seizoen wordt dan Ronald Koeman die aan zijn zoveelste buitenlandse avontuur begint. Na mislukkingen in Spanje en Portugal heeft hij Feijenoord aan de praat gekregen en dat is in Engeland niet onopgemerkt is gebleken. Als zijn assistent neemt hij mee zijn broer Erwin mee, Jan Kluitenberg wordt de fysieke trainer voor The Saints. Het elftal moet opnieuw worden opgebouwd met nieuwe spelers. Koeman neemt o.a. Pelle mee van Feijenoord en haalt Tadic van FC Twente. Verder komt keeper Forster over van Celtic en worden Mané, Bertrand en Long gekocht. Toby Alderweireld wordt gehuurd van Atlético Madrid.

Het seizoen begint moeizaam met een verlies op Anfield en een bloedeloos gelijkspel thuis tegen WBA maar vervolgens wint de ploeg 4x op rij om op White Hart Lane weer op een nederlaag te worden getrakteerd. Ondertussen blijkt Pelle een gouden greep te zijn geweest, spreekt heel Engeland zijn bewondering uit voor het frisse voetbal wat de nieuwe ploeg van de broertjes Koeman op de mat leggen en dan volgt de thuiswedstrijd tegen Sunderland. De Black Cats worden getrakteerd op een ongekende 8-0 nederlaag. De zegereeks zet zich voort en ondanks een mindere periode wordt er met de Kerstdagen zelfs gedroomd van Champions League voetbal. En waarom niet! Op zondag 28 december staat zelfs de topper in de Premier League op het programma, nummer 2 Southampton tegen de koploper Chelsea, een 1-1 gelijkspel. Maar in de twee weken er na wordt er zelfs gewonnen thuis van Arsenal en op Old Trafford met een doelpunt van Tadic.
Onderweg naar het einde van de competitie worden er nog enkele punten verloren maar de ploeg van de broertjes Koeman eindigt op een dikverdiende 7e plaats in de Premier Leugue, een regelrechte sensatie. Omdat Arsenal de FA Cup opnieuw weet te winnen, mag de ploeg zelfs deelnemen aan de Europa League.

Southampton FC beschikt over een knus en sfeervol stadion, het St. Mary’s Stadium, gelegen op loopafstand van het centrum. Wil je een keer een wedstrijd van Southampton bezoeken dan biedt BVR United je deze mogelijkheid, want met kaarten voor de lange zijde en echte ViP kaarten met toegang tot de Saint’s Bar, een exclusief gedeelte in het stadion hebben wij reeds vele voetballiefhebbers een fantastische voetbalervaring bezorgd. Vanaf juli a.s. zijn onze voetbalreizen naar Southampton weer te boeken op www.bvr-united.nl.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.