Detoxen

Detoxen, tegenwoordig een bekend begrip voor iedereen die gezonder wil leven. Hoewel detoxen een hype is, bestaat dit principe al lang. Benieuwd wat detoxen is en welke voor- en nadelen het heeft?

Het principe van detoxen

Detoxen is eigenlijk het reinigen van de binnenkant van je lichaam. Door te detoxen raak je afvalstoffen kwijt. Er zijn speciale verre oorden waar je voor een bepaalde periode heen kunt om te ontgiften. Maar je kunt dit ook gewoon thuis doen. Tijdens een detox drink je enkel sapjes gemaakt van verse groenten en fruit. Er zijn diverse schema’s waarin staat hoeveel sapjes je per dag mag en op welke tijdstippen. Naast het drinken van sapjes, wordt er tijdens het ontgiften ook vaak gebruik gemaakt van yoga, meditatie en verschillende soorten massage.

Detoxen
Detoxen kun je om verschillende redenen doen. Belangrijk is dat jij weet waarom je het precies doen, dat helpt bij het volhouden van de detox.

Waarom detoxen?

Een fabel is dat alleen mensen die willen afvallen gaan detoxen. Detoxen gaat veel verder dan dat. Ons eigen lichaam reinigt zichzelf, maar tegenwoordig is dat voor ons lichaam niet te doen. Door bewerkte voedingsmiddelen, uitlaatgassen en het drinken uit plastic flessen krijgen we veel gifstoffen binnen. Door deze gifstoffen ontstaan allerlei kwaaltjes zoals vermoeidheid, problemen met de spijsvertering en depressies. Als dit nog niet ernstig genoeg is, als we teveel toxiciteit in ons lichaam houden, kan dit ergere schade aanrichten zoals Parkinson en kanker.

Zijn er ook nadelen?

Wees eerlijk, wie dagenlang sapjes tot zich neemt, moet van goeden huize komen. Want wat doe jij als al je vrienden voorstellen om uit eten te gaan? Mentaal kan het ontgiften best een uitdaging zijn. Daarnaast kun je je je zeker in het begin wat slapper en vermoeider voelen, omdat je eetpatroon compleet is veranderd. Het is daarom ook verstandig om van te voren advies in te winnen bij een specialist of coach. Zo weet je waar je aan begint en ben je op deze zaken voorbereid.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.