Handbaldames op weg naar Rio

De Nederlandse Handbaldames hebben zich voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro weten te plaatsen. Dankzij een sterk optreden tijdens het olympische kwalificatietoernooi in Frankrijk plaatste Nederland zich. In Rio zullen de Nederlandse Handbaldames op de Olympische Spelen tot de favorieten behoren en zelf zullen zij ook voor niets minder dan goud gaan.

Makkelijke kwalificatie
De Nederlandse Handbaldames kwalificeerden zich voor het Olympische Kwalificatie Toernooi dankzij een knappe tweede plaats op het WK. In de finale bleek Noorwegen net even beter te zijn. Door deze goede prestatie van de handbaldames leek een gunstige poule voor de hand te liggen. Met tegenstanders Frankrijk, Tunesiƫ en Japan moest het dan ook geen onoverkomelijk probleem worden. De handbaldames speelden in Metz drie wedstrijden, waarbij de eerste twee teams zich plaatsten voor de Spelen. Het lukte de Nederlandse handbaldames vrij eenvoudig om zich uiteindelijk te kwalificeren. Alle drie de tegenstanders werden relatief makkelijk verslagen, waardoor een Olympisch ticket werd veilig gesteld.

Handbaldames gaan voor goud
De loting voor de Olympische Spelen is inmiddels geweest en dat heeft Nederland aan een vijftal andere landen gekoppeld. De handbaldames moeten het opnemen tegen opnieuw Frankrijk, maar ook Rusland, Zweden, Argentiniƫ en Zuid-Korea zijn opponenten van Oranje. Wereldkampioen Noorwegen zit in de andere poule, waardoor deze pas later getroffen kan worden. De handbaldames spelen hun poulewedstrijden op 6,8,10,12 en 14 augustus. Nederland moet een plek bij de eerste vier bemachtigen om door te gaan naar de kwartfinale. Deze vindt op 16 augustus plaats, waarna de halve finale op 18 augustus wordt gespeeld en de finale op 20 augustus plaatsvindt. De handbaldames worden ook op de Olympische Spelen goede kansen toegedicht op een olympische medaille. Hoe dan ook zullen de handbaldames er alles aan aan doen om de felbegeerde gouden plak binnen te halen.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.