Yoga

In onze huidige maatschappij die veelal gekenmerkt wordt door een jachtige levensstijl, stress en een gebrek aan rust en ontspanning is het soms moeilijk om de innerlijk balans in evenwicht te houden.
Sport levert een belangrijke bijdrage aan ontspanning, maar voor velen is het moeilijk om hiervoor tijd te vinden.
Probeer yoga. Ik geef je graag enkele voordelen mee.

Innerlijke rust

Een van de grootste voordelen van yoga is de innerlijke rust. Het is algemeen geweten dat yoga een meditatief karakter kan hebben en hierdoor rust kan brengen in een drukke dag. Een goed voorbeeld is Ashtanga yoga.
Yoga hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Reserveer iedere dag tijd voor enkele yoga- oefeningen en je zal gauw merken wat de invloed is op je gemoed!

Lichaam en conditie

Er bestaan verschillende soorten yoga. Naast de meditatieve varianten die zich veelal richten op de geest, heb je ook fysieke varianten die zich bezighouden met lenigheid, evenwicht en kracht. Door het beheerst uitvoeren van oefeningen op gezette tijden, zal je gauw merken dat deze oefeningen een positief effect hebben op bijvoorbeeld lichaamshouding, conditie en spierontwikkeling. Power Yoga is hiervan een goed voorbeeld.

Yoga
Yoga is goed voor geest en lichaam, weet jij wat het voor jou kan doen?

Geschikt voor iedereen

Of je nu jong of oud bent, sportief of niet, yoga is geschikt voor iedereen. Het is niet moeilijk en met de juiste techniek heb je het snel onder de knie. Het eenvoudigste is om jezelf te laten begeleiden door een lesgever. Zo ben je zeker dat je de juiste houding aanneemt en de oefeningen juist uitvoert. Je beperkt hierdoor de kans op letsels aanzienlijk.

Geschikt tijdens de zwangerschap

In tegenstelling tot het merendeel van de sporten is yoga een sport die je tijdens de zwangerschap kan blijven beoefenen. Het kan je helpen bij ademhalingsoefeningen en de juiste lichaamshouding te behouden. Na de bevalling kan het bovendien helpen om je lichaam snel weer in conditie te krijgen.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.