Fit blijven in de zomer

Tijdens de eerste maanden van het jaar zit je normaal gesproken in een lekker ritme van werken en sporten. Met de dag word je fitter en voel je je sterker worden. Naast het feit dat je je beter voelt, zie je er ook nog eens beter uit. Zeker als de temperatuur langzaam gaat stijgen, kun je meer van je fitte lichaam laten zien. Aan het begin van de zomervakantie ben in je topvorm. In deze blog krijg je meer informatie over het fit blijven in de zomer!

Tijdens de zomer proberen te consolideren

En dan is het ineens zomervakantie. Je hoeft een paar weken niet meer te werken en ondanks de Corona crisis, heb je een mooie vakantie kunnen regelen. Heerlijk natuurlijk, een paar weken niets moeten, maar voor je lichaam is dit niet zo goed. Het afbreken van je conditie gaat nu eenmaal veel sneller dan het opbouwen. Om te voorkomen dat je 10 kilo zwaarder en volledig uit vorm van je vakantie terugkomt, kun je het beste proberen om een beetje fit te blijven tijdens de zomer. Maar hoe pak je dat aan? Je bent ver van je vertrouwde sportschool en je hardloopschoenen heb je niet meegenomen. Geen paniek, je kunt nog genoeg doen om fit te blijven.

sporten in de zomer
Wil jij blijven sporten in de zomer?

Genoeg te doen

Als je op een camping met zwembad bent, zorg er dan voor dat je elke ochtend een aantal baantjes trekt. Zwemmen is naast ontspannend, ook erg goed voor je lichaam. Met zwemmen gebruik je alle spieren in je lichaam. Als je niet zo van zwemmen houdt, kun je er ook voor kiezen om elke ochtend een paar basisoefeningen te doen. Je hebt alleen een handdoek nodig. Doe bijvoorbeeld meerdere series met 10 push-ups, 25 crunches, 25 squats en 20 lunges. Je zult zien dat je na je je trainingsschema na de vakantie gemakkelijk weer oppakt.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.