Ga je sporten? Meet je gewicht

Iedereen weet dat sporten van groot belang is om vitaal en gezond te leven. Niet voor iedereen is sporten zomaar weggelegd. Sommige kampen met lichamelijke stoornissen, anderen missen de motivatie. Vooral die laatste groep is het belangrijk dat zij goed begeleid worden in hun sportproces. Hierbij start je met alles op te meten. Immers meten is weten. Je begint met je lengte, bloeddruk en gewicht. Hiervoor is een goede weegschaal wel noodzakelijk.

Sport je voor het eerst? Nulmeting noodzakelijk

Wanneer je voor het eerst gaat sporten, is het noodzakelijk dat je start met een nulmeting. Dit is niet zomaar een test, maar je moet jezelf tot het uitersten drijven. Hierdoor krijg je bepaalde scores, die je verloop van je trainingsschema bepalen. Iets wat je niet zomaar moet onderschatten. Om een voorbeeld te noemen: je bent een wielrenner in hart en nieren en wilt meedoen aan een wielerkoers. Je krijgt testen als voluit sprinten, hoeveel kilogram je kan wegdrukken met je benen et cetera.

Gewicht van je fiets

Je hebt al je testen doorstaan. Je bent enkele maanden verder in je trainingsschema, waardoor je klaar bent om te starten met je koersen. Dan kun je het beste ook nog eens het gewicht van je fiets op te meten. Waarom doe je dit? Wanneer je een bergetappe moet fietsen, moet je fiets natuurlijk niet te zwaar zijn. Een hangweegschaal kopen is geen overbodige luxe. Je fiets hang je letterlijk op aan de weegschaal, waardoor hij deze gaat meten. Je weet nu precies hoe zwaar hij is, waardoor je hier beter kan op inspelen in je bergetappes.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.