Meedoen aan een hardloopwedstrijd

Een hardloopwedstrijd

Het meedoen aan een hardloopwedstrijd is voor sommige lopers een motivatie om te trainen. Nog meer lopers trainen om hun conditie op peil te houden, om hun gedachten te ordenen of omdat ze het gewoon fijn vinden om te hardlopen. Maar een wedstrijd brengt wat meer met zich mee. De een loopt om te winnen, de ander doet het omdat het een doel is en weer iemand anders loopt voor zijn plezier. Zo zijn er dus verschillende mensen die hun eigen motieven hebben om aan een hardloopwedstrijd mee te doen.

De winnaar van de hardloopwedstrijd

Een iemand wilt zijn eigen tijd verbeteren en weer iemand anders wilt koste wat het kost de wedstrijd winnen. Maar wie is nou de winnaar? Want er zijn ook lopers die meedoen aan een hardloopwedstrijd omdat ze het misschien nooit zouden hebben volgehouden. En als zij de wedstrijd uitlopen, hebben ze al terecht gewonnen. Loop je om te winnen, dan doe je er goed aan jezelf te herinneren dat het geen schande is om te verliezen. Je hebt er hard voor getraind en het belangrijkste is de wedstrijd uitlopen. Alle hardlopers zijn doodlopers en als je de wedstrijd uitloopt, ben je een winnaar.

Meedoen aan een hardloopwedstrijd
Meedoen aan een hardloopwedstrijd is ontzettend leuk, maar ook een beetje afzien.

Afzien bij een hardloopwebstrijd

Het meedoen aan een hardloopwedstrijd is makkelijk te beschrijven in één woord: afzien. Elke loper traint gericht voor een wedstrijd. En of je nou voor je plezier loopt of voor de winst, het blijft voor iedereen afzien. Je maag zal opstandig zijn, je voelt je misschien niet lekker en je kan last van zenuwen hebben. Zorg ervoor dat je niet te veel eet voor de wedstrijd en dat je je tijd hebt genomen op het toilet. Lopen met een volle maag is niet aan te raden. Een lichte snack zoals een liga of een sportdrank is wel handig en zorg dat je genoeg hebt gedronken. De wedstrijd zelf is al afzien. Zorg er dus voor dat je maag niet in de weg kan zitten.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.